Ösztöndíjprogram a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál

Zöld Föld néven tanári ösztöndíjprogramot hirdet a fenntarthatóságra nevelés témakörben a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a 2023/2024-es tanév tavaszi félévére – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel

Közleményükben azt írták, hogy az ösztöndíjprogram célja elősegíteni a Zöld Föld komplex fenntarthatósági oktatási program tartalmának és tanítás-módszertanának megismerését, alkalmazását. Az ösztöndíj összege fejenként maximum 75 ezer forint.

 

Illusztráció – Föld (Fotó: MTI/EPA/NASA)

 

Az alapítvány az ösztöndíjjal a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar 2023 őszén vagy a 2024 tavaszi félévében induló 4 féléves egyetemi szakirányú továbbképzésein résztvevők képzési költségeit támogatja.

 

Az ösztöndíj feltételei

 

A pályázat feltétele egy motivációs levél, amely tartalmazza a fenntarthatóságra nevelés terén szerzett tapasztalatok felsorolását vagy ennek hiányában a képzésen szerzett fenntarthatósági ismeretek oktatásba integrálhatóságának tervét.

A kiírók felhívják a figyelmet arra, hogy a nyertes pályázónak vállalnia kell a nyilvánosság előtti szereplést is. A támogató ugyanis videó- és szöveges riportot készíthet vele az ösztöndíjprogrammal kapcsolatban.

A benyújtás határideje február 25.

A pályázattal kapcsolatos részletes tudnivalók a Kék Bolygó Alapítvány honlapján ITT olvashatók.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció (Fotó/ Forrás: Pixabay.com)

Kövessen minket a Facebookon is!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek