Nagy érdeklődés fogadta Dráfi Emese első könyvét

A Csemadok Komáromi Alapszervezete székházában november 12-én nagy érdeklődést kiváltó rendezvényre került sor, amelyen Dráfi Emese – Lányregény felnőtteknek – című könyvét mutatták be. Köszöntőt mondott Stubendek László a helyi alapszervezet elnöke. Az elsőkötetes szerzővel Póda Erzsébet újságíró beszélgetett, aki a regény íróját bátor, céltudatos személyként mutatta be, és kérdéseivel rávilágított a mű megszületési folyamatára, valamint mondanivalójának lényegére.

A szerző elszántságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a könyv megjelentetését magánkiadásban, saját ügyintézéssel vállalta fel, mégpedig a budapesti Underground Kiadó Kft gondozásában. A könyvbemutató folyamatát az oldott, közvetlen beszélgetés jellemezte, ami Dráfi Emese nyílt természetére egyébként is jellemző. A közönségre is kiterjedt kellemes közhangulatot minden bizonnyal növelte, hogy az ünnepi bemutatón jelen volt a szerző nagy tiszteletben álló édesapja, Dráfi Mátyás érdemes művész is.

A Lányregény felnőtteknek – című könyv fő témája a szerelem, ami évezredek óta végigkíséri az emberiség sorsát, nyomot hagyva minden egyén életében, és megmutatkozva valamennyi művészeti ágban, a festészetben, a szobrászatban, a zenében, az irodalomban. Dráfi Emese írása is ezt a témát öleli fel, beszélgetőtársa – Póda Erzsébet kérdésére bevallva, hogy a mű részben saját megélt történeteinek tükre, tehát az életrajzi vonal is jellemző, részben azonban fikció.

A történetek az online ismerkedés, vagyis az internetes társkeresés világába vonják be az olvasót, rámutatva annak előnyeire és buktatóira. Bár a könyv formája – és bizonyos mértékben a stílusa is – az egykori „pöttyös” és „csíkos” lányregényekre jellemző vonalat mutat, van egy lényeges különbség: a történések mind-mind az első virágzásukon elég régen túljutott hölgyek zökkenőktől nem kímélt sorsát, és jelenlegi útkeresését ábrázolják.

Emma, a főhősnő belesodor bennünket egy könnyednek tűnő, mégis sok rétegben ható, elgondolkodtató történetbe. Lendületes, modern, sok (ön)iróniával megírt történet egy bátor asszonyról, aki nem fél elindulni az önismeret útján – bárhová vezessen is… Hangsúlyos szerepet kap a könyv borítóképe is, amely teljes szétnyitottságában a földi szerelmi szálak összekapcsolását az égi színtérben jelképezi, mintegy felsőbb erő elrendelése által. Szó, ami szó, a szerelem témája örök, minden ember életén átvonuló, olykor viharokat kavaró nagy érzelem.

Akik szívesen bepillantanak mások érzelemvilágába, és szeretik az oldott, olvasmányos, lányregény típusú könyveket, de a rózsaszín ködfátyol már elég régen lehullott a szemük elől, bizonyára élvezettel olvassák majd Dráfi Emese – Lányregény felnőtteknek című könyvét, és lehet, felismerni vélik magukat egy-egy élethelyzetben a három, szinglivé vált barátnő, Emma, Idus és Mona hullámvölgyekkel tarkított útjában. A mű mindenképp tanulságos, hiszen elgondolkoztatni készteti az olvasót, saját maga miként cselekedne hasonló helyzetekben.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Kövessen minket: tasr, Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek