Remišováék már a kijárási és a gyülekezési tilalom teljes felszámolását akarják

A Za ľudí koalíciós párt a szerdai (május 5.) kormányülésen javasolni fogja, hogy számolják fel teljesen a világjárvány miatt kihirdetett kijárási és gyülekezési tilalmat Szlovákiában. A kabinet a Za ľudí kezdeményezésére foglalkozni fog a veszélyhelyzet meghosszabbításának kérdésével is.

„A gazdasági mobilizációval kapcsolatos óvintézkedéseket érvényben kell hagyni, mert a mobilizációtól függ az ágyak átcsoportosítása” – áll a párt közleményében. A tömörülés arra kéri az embereket, hogy továbbra is hordjanak védőmaszkot, és viselkedjenek felelősségteljesen.

A kormány április 26-án döntött úgy, hogy 30 nappal meghosszabbítja a veszélyhelyzetet Szlovákiában. Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter vasárnap (május 2.) nem zárta ki, hogy a kabinet még azelőtt megszünteti a veszélyhelyzetet, hogy a meghosszabbításáról szóló javaslat a parlament elé kerülne.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk

Fotó: Tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek