Rózsa és lazac?

Megannyi álomszép, kényeztető finomság uralja most a lakásdekor trendeket is, engedjünk hát e csábításnak!

Finom pasztellszínek és fémes, trendi kiegészítők. Hogyan passzolnak össze, és mit mivel érdemes társítanunk, hogy egy igazán finom, kellemesen nőies atmoszférát teremtsünk az enteriőrben?

Az álomszép és finomságot sugalló pasztellek, mint a lazacrózsaszín – az öltözködés divatjában már régóta tartja magát, de vajon mi a helyzet a lakberendezés terén? Amivel a trendek sosem korlátozódnak csupán egy területre, így a finom lazacszín itt is igencsak meghozza az étvágyunkat egy kis otthon-szépítésre, avagy átalakításra – attól függően, hogy éppen mit engedhetünk meg magunknak.

Az azonban biztos, hogy nemcsak a lakás hangulatát varázsolhatjuk melegebbre és otthonosabbra a meleg árnyalatú, lágy pasztellszínekkel, de a szívünket és lelkünket is lágyíthatjuk, finomságra hangolhatjuk ezekkel az üdítően friss és bájos pasztellekkel, hiszen a színek, mint tudjuk, környezetünkön keresztül ránk is nagy hatással vannak.

Mit szólna például egy ilyen finom árnyalatú szófához vagy kanapéhoz? A JO márkájú szófa illetve kanapé izgalmas textúrájával, és érdekes bőr szegéllyel kialakítva került az üzletekbe, mely nemcsak kellemes díszítőmotívumként funkcionál, de erősebbé is teszi ez által az anyagot. Ha pedig a natúr, semlegesebb színek között keresgélünk, akkor a színre még ráerősíthetünk egy szintén natúr anyagból készült szőttessel vagy egy szép paravánnal is.

Ha pedig unalmasnak találnánk ezt a finom színt, akkor feldobhatjuk kanapénkat árnyalataiban azonos díszpárnákkal, finom és izgalmas lakástextilekkel. A steppelt hatású, vagy az anyagában mintás, de a 3d grafikus mintával megnyomott textilanyagok számtalan izgalmas kavalkádjából válogathatunk kedvünkre, és párnáink lehetnek akár kör formájúak is, ezzel is modern és kreatív összhangot teremthetünk a megszokott formák is anyagok helyett.

A dekoratív lekerekítések pedig még korántsem értek véget ezúttal! Érdemes egy röpke pillantást vetnünk a Binic asztali lámpájára is, mely modern kerek formáival, fehér és lazac árnyalataival nemcsak egy modern nappali, de egy finoman bájos lányka szoba kellemes dísze és színfoltja is lehet.

A gyönyörű, álomszép rózsaarany színben is elérhető fémes csillogású kisbútorok és kiegészítők között is érdemes szétnéznünk, ha ezt az árnyalatot szeretnénk bevinni otthonunkba, mellyel egyébként igen jól járunk: a tavasz frissességéhez ugyanis éppen úgy jól passzol, mint a téli ünnepek finom eleganciájához, és ragyogásához. Az ELLE-nél láttuk meg ezt a bájos gyöngymintás kis puffot, s egyből bele is szerettünk: hiszen olyan olyan, akár igazi kis modern ékszerdoboz!

Az ünnepekhez is ám a hétköznapok stílusához is méltóan illő meleg hatású rózsaarany árnyalata azért is szerencsés, mert rendkívül jól illik más anyagokkal, akár fával, vagy áttetsző üveggel is szép, légies párost alkothatnak. Jól példázza ezt ez az egyedi, igazán stílusos kis dohányzóasztal is, melyet a nagyobb dizájner áruházak weboldalain és a nagyobb üzletek kínálatában fellelhetünk, de léteznek akár egyedi üveg dohányzóasztalokat személyes ízlésünk szerint elkészítő, külön erre szakosodott gyártók és kisiparosok is.

Ha pedig szeretjük a mind színeiben, mind pedig stílusukban harmonizáló tárgyakat és kiegészítőket, akkor a csodaszép kis üvegasztalunkat is feldobhatjuk a vörösréz, illetve a rózsa arany utánzatú, fémes csillogású asztali dísztárgyakkal, kellékekkel. Gyertyatartók, teáscsészék, dísztálkák rendkívül széles választékát találjuk meg most ennek a finom, csábító árnyalatnak, melyeket akár egyszerűen letisztult modern kerekded formáival, akár vintázs hatású régies stílusukkal egyaránt elbűvölőek lehetnek, és szépen kihangsúlyozzák a színt illetve a fényt és a ragyogást otthonunkban.

A nappalinál maradva pedig, gondolnunk kell a finom puhaságra, a jó meleg takarókra is – így aztán kanapénkat is érdemes néhány ilyen színű, sőt akár még fémes csillogással rendelkező kiegészítővel, – például egy ilyen flitterekkel szőtt díszpárnával, vagy egy pihe-puha lazacszínű takaróval feldobni. Amennyiben nem szeretnénk, vagy nem tudunk most új kanapéra beruházni, a meglévő bézs, vagy tört-fehér, esetleg sötétbarna kanapénkon is rendkívül mutatósak lesznek majd ezek az árnyalatok.

Most pedig nézzük meg, hogy a szépen kiválogatott kiegészítőink milyen háttérszínek mellett mutatnak a legjobban? Ha romantikus, vagy klasszikus enteriőrre vágyunk, akkor a sötétbarna, csokoládé árnyalata remek választás lehet. Ezt persze csakis akkor alkalmazzuk, ha tudatosan ezekben a színösszeállításokban kezdenénk berendezni otthonunkat agy üzlethelyiségünket – különben túl komorrá is válhat az adott helyiség hangulata. A sok pasztell árnyalatú, meleg hatású lakástextil és kiegészítő viszont remekül feldobja és ünnepivé, meleggé, barátságossá varázsolja a sötét színeket.

Modern enteriőröket kedvelőknek, pedig íme, egy ragyogó, szinte már fényűző pompa a konyhában: a rózsa arany, a vörösréz remek párost alkotott ezúttal is a csokoládé sötétebb árnyalataival, a sok fémes, krómos csillogás pedig szemtelenül pazarrá tette az összképet. Ha pedig nem szeretjük a kígyókat és az állatmintát, akkor különböző 3 d-s dekorokkal, vagy dekorcsempékkel is feldobhatjuk a barna konyhapultot és a falakat.

A lazac árnyalatokkal könnyedén kelthetünk romantikus és korai századokra emlékeztető összképet az enteriőrünkben, azonban, ha modern otthonra vágyunk, fiatalos, kreatív mintákkal, fekete-fehér geometrikus stílusú kiegészítőkkel, és egyszínű bútorokkal máris modern, mai lesz még ez a végtelenül romantikus, babás árnyalat is, mint amilyen cikkünk főszereplője is: a bájosan finom lazacrózsaszín.

Nyitókép: Illusztráció

 


Hasonló cikkek