Segítség a töltésben, segítség a takarékoskodásban

Amikor valaki elektromos autó vásárlása mellett dönt, akkor erre számos, akár teljesen különböző okai lehetnek. Ilyenkor számottevőek lehetnek a környezetvédelmi, gazdasági vagy kényelmi előnyök is.

Az elektromos autózás előnyei

Ez előbbiekben említetteken túl számos pozitív hatása van, ha valaki villamos autóval rendelkezik. Többek között megjelenhet a csendes üzemelési mód, a behajtási kedvezmények vagy éppen az otthoni töltés lehetősége is.

Az otthoni töltés egy nagyszerű lehetőség az elektromos autókkal közlekedők számára, és tulajdonképpen ez tipikusan egy olyan helyzet, amikor mindenki jól jár, csak előnyei vannak egy ilyen megoldásnak. Az ehhez szükséges minden eszköz, mint például az otthoni töltőkábelek, megtalálható az EautóTöltőkábel.hu weboldalon, mégpedig teljes körű leírásokkal, termékismertetőkkel.

Minden értelemben a legkedvezőbb megoldás

Bármilyen tarifatáblázatot is veszünk alapul, az egészen biztosan kijelenthető, hogy az otthoni töltés segítségével tölthető fel legolcsóbban egy elektromos autó, mint ahogy az is bizonyos, hogy kényelem tekintetében sem veheti fel vele a versenyt semmilyen másik töltési megoldás sem.

Az ilyen rendszer kiépítettsége esetén el lehet felejteni a nyilvánosan elérhető töltők előtti várakozást, az autó töltésének idejére kiesett időt, és használhatjuk például töltésre az olcsó éjszakai áramot, amikor úgyis a garázsban áll az autó. Amennyiben a tulajdonos rendelkezik otthonában valamilyen megújuló energiaforrással, akkor pedig akár nulla költsége is lehet a jármű feltöltésének.

Van, amire nagyon figyelni kell

Amit viszont mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a legtöbb lakás vagy épület és értelemszerűen annak elektromos rendszere is még bőven azelőtt épült, hogy az elektromos autók otthoni töltésének a lehetősége egyáltalán bármilyen szinten felmerült volna.

Egy épület elektromos rendszerének túlterhelése pedig egyrészt állandóan leoldó biztosítékokat jelent, amely ugyan nem kellemes dolog, de jelentősége mégis eltörpül amellett, ha melegedés miatt esetleg tűz ütne ki.

Wallbox Power Boost

A fent vázolt probléma megoldás az EautóTöltőkábel.hu oldalán megtalálható Wallbox Power Boost árammegosztó berendezés. Ez egyszerre védi az épület és a töltendő autó elektromos rendszerét, valamint megadja azt a komfortot, hogy túl magas terhelés esetén nem kell folyton a biztosítékokat visszakapcsolgatni.

A Wallbox Power Boost árammegosztó a Wallbox fali töltőállomást tulajdonképpen egy intelligens töltőállomássá alakítja. Általa folyamatosan monitorozva lesz az épület elektromos rendszere, valós időben mérve és optimalizálva az áramfogyasztást.

Így amikor lehetséges, akkor a legnagyobb teljesítménnyel engedi az autó töltését, amikor pedig nagyon magas az épület összes fogyasztása, akkor a töltést olyan szinten tartja, amely nem veszélyezteti a folyamatos áramellátást. Így a kényelem és a biztonság ezen eszközben egyszerre jelenik meg.


Hasonló cikkek