Sikeres az Iskolában az erdő program Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar vármegyében a legnagyobb az érdeklődés az Agrárminisztérium által támogatott Iskolában az erdő elnevezésű program iránt, amelyre február elején országszerte csaknem 500 intézmény regisztrált – jelezte Nyírerdő Zrt. kedden az MTI-nek.

Közleményükben azt írták, a program keretében az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai látogatnak el az intézményekbe, ahol a 6 és 14 év közötti tanulók interaktív foglalkozások során ismerkednek meg az erdő és a fenntarthatóság témaköreivel.

 

Illusztráció – Bogár egy falevélen a Nagyerdőben Debrecenben 2023. július 24-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Hajdú-Biharban Somné Huszti Anett, a Nyírerdő Zrt. nagyerdei erdészeti erdei iskolájának vezetője 30 intézménybe látogat el május végéig.

 

Hajdú-Bihar iskolásai szeretik az erdőt

 

Hajdúnánáson, Vámospércsen, Sárrétudvariban, Hajdúszováton, Monostorpályiban és Hajdúszoboszlón már lezajlottak a környezeti nevelési foglalkozások, Debrecenben, a Lilla Téri általános iskola alsó tagozatosai voltak az elsők, akik a vármegyeszékhely 12 regisztrált oktatási intézménye közül részt vehettek ebben a projektben – közölték.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció (Fotó/ Forrás:: Mecsekerdő Zrt. Facebook oldala)

Kövessen minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek