Szabadlábon védekezhet az a poprádi férfi, aki a kormányhivatal előtt tüntetett

Szabadlábon védekezhet a poprádi járásbeli Martin J., akit azzal gyanúsítanak, hogy köztisztviselőket bántalmazott az október 17-i, pozsonyi, kormányhivatal előtti tüntetés során. Az ügyben szerdán döntött a Pozsonyi Kerületi Bíróság, amely elutasította az ügyész panaszát.

“A fellebbviteli bíróság álláspontja szerint a Pozsony (Bratislava) I Járásbíróság bírója jogszerűen járt el, amikor úgy ítélte meg, hogy nincs ok a gyanúsított vizsgálati fogságba helyezésére.” – mondta Pavol Adamčiak, a kerületi bíróság szóvivője. A döntés jogerős.

A másik gyanúsított, a 31 éves Pavel R. cseh állampolgár ügyében még nem hozott döntést a kerületi bíróság. A Pozsony I Járásbíróság döntése alapján október 21-én vették őrizetbe.

A két férfit azért vették őrizetbe, mert a rendőrség tájékoztatása szerint az október 17-i tüntetés során, röviddel 16 óra előtt, amikor vízágyút vittel a kormányhivatal elé, kövekkel kezdték dobálni a rendőröket. Többször fejen, mellkason találták őket. Ha a bíróság bűnösnek találja a két gyanúsítottat, szigorú, 12-től 25 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak, mivel a cselekményt a kormány határozata alapján kihirdetett veszélyhelyzet idején követték el.

Fociultrák tiltakoztak október 17-én a kormányhivatal épülete előtt. Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök lemondását követelték, és a koronavírus terjedése elleni intézkedések miatt tiltakoztak. A rendőrség könnygázt és vízágyúkat vetett be ellenük. Több embert őrizetbe vettek, a tüntetők közül többen is megsérültek.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek