Számítástechnikai eszközöket ígért az internetes csaló

A hegyvidéki nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki több mint kétmillió forint értékben kínált eladásra számítástechnikai eszközöket, de miután megkapta a pénzt, különböző indokokkal elállt az átadástól.

A 45 éves veszprémi B. András 2017 februárjában egy internetes fórumon ismerkedett meg a sértettel és informatikai eszközöket kínált eladásra. A férfi állítása szerint nagykereskedelmi áron tudott beszerezni és továbbértékesíteni számítástechnikai alkatrészeket.

A sértett először márciusban, ezt követően pedig májusban találkozott B. Andrással, a két találkozó során összesen megközelítőleg 650 ezer forintot adott át a férfinak, aki ezért cserébe két laptopot és alkatrészeket ajánlott.

Nem sokkal később B. András jelentkezett a sértettnél, elmondta neki, hogy van még egy laptop, amit kedvezőbb áron el tud adni neki. Miután a sértett elutalta az összeget, amiben megállapodtak, B. András azt állította, hogy a számítógépet ellopták, a kifizetett összeget pedig nem térítette meg arra hivatkozva, hogy majd a további adásvételek során beszámolja azt.

A fenti ügyletek közben a sértett megállapodott abban is B. Andrással, hogy egy cég által leselejtezett számítógépparkot is megvesz tőle, ezért négy alkalommal, összesen több mint kétmillió forint előleget utalt el a férfinak. Egy hónappal az utalást követően B. András közölte a sértettel, hogy mivel eltelt egy hónap és nem írtak alá semmilyen szerződést, ő eláll az üzlettől és a kifizetett előleget sem áll módjában visszafizetni.

A nyomozás során megállapították, hogy B. András sosem rendelkezett az általa említett cég leselejtezett számítógépparkjával.

A férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd az ellene csalás bűntett miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.​


Hasonló cikkek