Száznál több virágot ültettek ki a kecskeméti iskola diákjai

Színes, illatos egynyári virágokat ültettek ki a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai az iskola előtti Érzékelések kertjében

A Kecskeméti Szent László Lions Clubnál pár éve határozták el, hogy a rendszeres szemszűrések és adománygyűjtések mellett különleges módon hívják fel a figyelmet a látássérültek mindennapi problémáira. Az ötlet egy érzékenyítő liget létrehozása volt, ahol csukott szemmel bárki kipróbálhatja, milyen az, amikor valaki csak a hallására, tapintására és a szaglására támaszkodhat a tájékozódás során, de emellett pihenőhelyet nyújt a vakoknak és más sérülteknek, valamint természetesen a közelben lakóknak is.

 Noha a koronavírus-járvány némileg késleltette, hogy a tervekből valóság legyen, célegyenesbe érkezett az Aomori park melletti Érzékelések kertje megvalósítása.

Tavaly ősszel már elültettek másfél ezer cserjét, a rákóczis diákok télen saját készítésű madárodúkat helyeztek ki, nemrég pedig a lions klub tagjai szerveztek tavaszi nagytakarítást. A Gyenes Kertészet felajánlásaként az illatösvény gazdagodott másfél száz tő egynyári virággal. Jövő héten a K-ARTS Művészeti Alapítvány által a kecskeméti acélszobrászati alkotótáborban készített és felajánlott hangadó szobrokat helyezik ki, június 11-én pénteken délután 3 órakor pedig a Szent László Lions Club ünnepélyesen átadja a városnak – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Hasonló cikkek