Szeged: egyre növekednek a közterület bérlési díjak

Óriási emelést hajtott végre a szegedi önkormányzat a közterületek bérleti díjának tekintetében. Bár a rendkívüli járványhelyzetben nem kell fizetni, de amint vége, életbe lép a változás.

Ezzel csak még inkább hátráltatja a vendéglátósokat, vélik sokan. Hiszen a járvány okozta gödörből nem lehet egyik napról a másikra kimászni. Így is rengetegen zártak be végleg, most még nagyobb a veszélye ennek, mert a teraszbérlés számos esetben főprofil. De annak is kell fizetni, akinél egyébként csak üresen áll, mert nem használja ki.

Évről évre meg fog többszöröződni ez a díj, mert lépcsőzetes drágítás következik. Erről már hivatalos dokumentumban tájékoztatták az érintetteket.

A delmagyar.hu Mars téri Gyulyás Csárda vezetőjével készített beszélgetéséből a következő derül ki:

Eddig szezononként, ami áprilistól október végéig tart, nagyjából 160 ezer forintot fizettem a 32 négyzetméteres teraszért. Most azt írta az önkormányzat, hogy ez jövőre már 515 ezer 200 forint lesz. 2023-ban és 2024-ben pedig 644 ezer és majdnem 773 ezer forintról beszélnek – mondta az üzemeltető.

A jelenlegi körülmények között ezt az összeget nagyon nehéz lesz kifizetni, bár ahogy azt említettük a vírushelyzet miatt most nem kell. Ám az elkövetkezendő időszak sem lesz könnyebb. A számok alapján ezt azok is láthatják, akiknek nem nincs tapasztalatuk vendéglátással kapcsolatban.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek