Szeged: projekt a fenntartható társadalomfejlesztésért

A Szegedi Tudományegyetem jelentős támogatást kapott olyan konzorcium kialakítására, amely a fenntartható és inkluzív társadalmat szolgálja

E projekt az Európai Unió támogatásával, vissza nem térítendő, több mint egy milliárd forintos forrás segítségével valósult meg. Nagyszabású kutatásokra és előre lépésekre adott lehetőségeket, mely során megvizsgálták a tanulási mintázatokat, valamint együttműködtek nemzetközi hálózatokkal.

A konzorciumot a szegedi egyetem vezette és a Budapesti Corvinus Egyetem, a Miskolci Egyetem, valamint a Soproni Egyetem működött közre benne.

Az SZTE weboldalán a következőről számolnak be:

A 2021 január végéig tartott programba összesen közel 200 kutatót, köztük 150 fiatal kutatót, doktoranduszt és doktorjelöltet vontak be, de az érintett karok hallgatói is lehetőséget kaptak a személyes fejlődésre, nemzetközi kutatási tapasztalatszerzésre. A konferenciák, kutatói utánpótlást támogató programok, nemzetközi oktatói és kutatói mobilitási támogatások eredményeképpen több mint 600 publikáció készült, ebből több mint 200 idegen nyelven, továbbá csaknem 350 hazai és nemzetközi tudományos előadás hangzott el.

Az adatok szerint az idei év egyik legjelentősebb projektje volt, mely azért is nagyon fontos, mert kiderült belőle, hogy a társadalom fenntartható és fejleszthető!

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek