Szelektív gyűjtés a 2022-es Eb programjaként

A szegedi Mars téri piacon már idén bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, hogy csökkentsék a műanyag csomagolók használatát és óvják a környezetet, valamint ez által is készüljenek a 2022-ben megrendezendő kézilabda Eb-re.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. szerint a szelektív hulladékgyűjtés mérföldkőnek számít a környezetvédelem szempontjából. A piac Nagycsarnokában már elérhetőek a gyűjtők, amik erős, környezetbarát kartonból készültek. Papírt, műanyagot és vegyes hulladékot lehet bennük gyűjteni, természetesen külön-külön.

De hogyan is kapcsolódik mindez a két év múlva esedékes kézilabda Európa –bajnoksághoz?

A kérdésre adott válasz érdekes és nemzetközileg is jelentős, hiszen a 2022-es férfi kézilabda Eb szlovák-magyar közös rendezésben zajlik majd és Szeged is otthont ad a mérkőzéseknek. De ez a megmérettetés nem csak a sportra és a szurkolásra lesz jó alkalom, ugyanis a bajnokság keretében a mozgás fontossága mellett a környezetvédelemre is felhívják a figyelmet. Ennek egyik pontja pedig a „Do More”, azaz „Tégy többet” program, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. ehhez csatlakozva helyezte ki a kartonokat a Mars téri Nagycsarnokban. S azért, hogy a környezetvédelem és a sport egészségre gyakorolt pozitív hatásán túl a jótékonyságra is időt szánjanak, kupakgyűjtéshez is hozzáfogtak. Az újrahasznosítható kupakokból befolyó összeget hátrányos helyzetű sportolók támogatására fordítják.

Jelenleg tehát a 2022-es év próbája zajlik. A remények szerint addig még sokat fog fejlődni a program és a város is, mind a környezetvédelem, mind a sport, mind pedig a jótékonyság terén.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: szeged.hu/ Nyitókép: Szabó Luca fotója


Hasonló cikkek