Szembemegy az ügyészséggel Párkány városa

A párkányi képviselő-testület elutasította a járási ügyész óvását, mondván, csak így tudja megakadályozni, hogy hulladékerőmű épüljön a városban.

A képviselő-testület egy általános érvényű rendelettel próbálta megakadályozni, hogy Párkányban hulladékerőmű létesüljön, és ennek a határozatnak az értelmében módosították tavaly a város területrendezési és -fejlesztési tervét is.

A rendelet ellentmondásaira és a területrendezési terv megváltoztatásának hibáira az Érsekújvári Járási Ügyészség figyelmeztetett. A képviselő-testület azonban nem akceptálta a járási ügyész óvását. Hajlandók kijavítani a hibát, de csak ha bíróság kötelezi őket erre. Eugen Szabó polgármester szerint jobb lett volna, ha a képviselőtestület már azelőtt elkezdett volna dolgozni a hiba javításán, mielőtt az ügy perre kerül.

A tiltást továbbra is tartó és a megváltoztatott területrendezési terv mellett kiálló képviselők ragaszkodnak álláspontjukhoz – azért is, mert szerintük az eddig beterjesztett anyagok alapján helyesen és törvényesen jártak el. Más, legitim módjuk pedig nem volt arra, hogy megakadályozzák a hulladékerőmű telepítését. A kerületi ügyészség azt javasolta a bíróságnak, hogy teljes egészében fogadja el a vádat a város ellen. „Úgy tudom, a kerületi ügyészség megerősítette azt az eredeti elképzelését, melyben kéri, hogy a bíróság határozattal szüntesse meg azt a vonatkozó általános érvényű rendeletet, amellyel Párkány városa kiadta a területrendezési terv módosítását.” – tájékoztatott a polgármestere.

Eugen Szabó szerint kétféle kimenetele lehet az ügynek. Eszerint a bíróság vagy a már birtokában lévő jogi értelmezések és álláspontok alapján kiad egy határozatot, vagy tárgyalást rendel el. A polgármester szerint ez utóbbi a valószínűbb.

Forrás: ujszo.com

Fotó: ppsturovo.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek