Szennyvízcsatornával bővítik Kecskemét kertvárosát

Elkezdődött beruházás Kiskertvárosban

Az önkormányzat az eddigi 50% helyett most a munkálatok bekerülési költségének 70%-át átvállalta, így családonként már csak 396 ezer forintot kell fizetniük a lakóknak.

A lakók már nagyon várták a fejlesztést, hiszen a mosások, tusolások során a derítők hamar megtelnek. Sokan nem fürdenek a kádakban, csupán zuhanyoznak. A szennyvízcsatornának köszönhetően sokkal könnyebb lesz az élet a Kiskertvárosban. 5 évvel ezelőtt csupán egy utca kérte a csatornarendszert, ezért akkor még nem kezdtek neki a munkálatoknak. Három évvel ezelőtt azonban már a lakók 80%-a szerette volna a hálózatot.

Sipos László önkormányzati képviselő elmondta, hogy a tervezés több mint egy évig tartott, a következő lépés az volt, hogy, amikor kész lettek a tervek, akkor kiderült, hogy három helyszín nem az önkormányzat területe, de érinti a csatorna, tehát azt ki kellett sajátítani, vagy meg kellett egyezni a tulajdonossal, vagy meg kellett tőle vásárolni.

A fejlesztés két ütemben valósul meg, melynek végén mind a 35 utcában kiépül a szennyvízcsatorna. A beruházás összköltsége közel 274 millió forint, amely összeg 276 ingatlant érint. Az egy telekre eső költség így 992 ezer forint. Az önkormányzat az eddigi 50 százalék helyett most a munkálatok bekerülési költségének 70 százalékát átvállalta, így családonként már csak 396 ezer forintot kell fizetniük a lakóknak. Az összeg kiegyenlítésére a város részletfizetést is felajánlott a kiskertvárosiaknak. Az önkormányzat ráadásul az átemelő kialakításának teljes költségét is felvállalta – írja a HIROS.hu

 

Juhász Márta


Hasonló cikkek