Szezonnyitó az abarai tónál

A Szlovák Sporthorgász-szövetség nagykaposi alapszervezete szervezésében került sor az abarai horgásztavon a már több évtizedes múltra visszatekintő szezonnyitó horgászversenyre, amelyen a szervezet felnőtt tagjai indultak el.

A tó partján 37-en foglalták el állásukat, köztük olyanok is, akik már különböző hazai vizeken zajló versenyeken is bizonyítottak. A május utolsó vasárnapján 9 órától 12 óráig zajlott sportesemény győztese Nagy János lett. A második helyen Štovčík János, a harmadikon pedig Tóth Vladimír végzett. A helyezésekért járó díjakat Mihók Zoltán, az alapszervezet elnöke adta át.

Vernárszky Gyula, az alapszervezet sportvezetője nyilatkozott: „Az ebben a nagyon szép környezetben megvalósuló rendezvénysorozat az elért helyezések alapján arra is buzdíthatja a résztvevőket, hogy tovább fejlesszék tudásukat, gyarapítsák tapasztalataikat. Akaraterejükkel, kitartásukkal a későbbiekben akár a szűkebb csapatkeretbe is bekerülhetnek, és az országos bajnokságon is szerepelhetnek.ˮ Vernárszky hozzátette, reméli, hogy a tó partjáról az eseményeket figyelemmel követő fiatalok is kedvet kapnak majd ehhez a sportághoz, és bővítik az egyesület tagjainak létszámát, ahonnan még feljebb is vezethet út a sikerek felé.

Az Ung-vidékiek jelenleg az országos sporthorgászbajnokság második osztályának résztvevői, s jó eséllyel pályáznak az első osztályba való visszakerülésre.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek