Szociális alapszolgáltatási központot hoznak létre Szolnokon

Szociális alapszolgáltatási ellátásokat egyesítő központot hoz létre Szolnokon a helyi önkormányzat, a beruházás a tervek szerint 2019. november végére készül el

– közölte Tompa Zsuzsanna kommunikációs projektmenedzser az MTI-vel.

A centrumot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 300 millió forint európai uniós támogatásból alakítják ki a Tisza-parti városban.

Tompa Zsuzsanna azt írta, egy Eötvös téri, egykor idősotthonként működő épület lesz a tervek szerint a Humán Szolgáltató Központ székhelye. Ide kerül majd a család- és gyermekjóléti központ, a drogkonzultációs és információs központ, és itt végzik majd a szenvedélybetegek “alacsonyküszöbű” ellátását is. Továbbá az ingatlanba költözhet a központi vezetés és a gazdasági egység is – jegyezte meg.

Hozzátette: a központosított szervezeti felépítés jobb kihasználtságot, a működési költségek jelentős csökkenését eredményezi.

A beruházás során kicserélik a burkolatokat, a nyílászárókat, lefestik a belső falakat, továbbá megújul a teljes elektromos és fűtési rendszer. A főépületben kapnak majd helyet az alapszolgáltatást nyújtó irodák, a melléképületben ügyfélszolgálat lesz, a pincében irattár létesül – sorolta.

A főépület és a melléképület is akadálymentes lesz, az előbbiben egy új, nyolcszemélyes akadálymentes felvonót alakítanak ki.

A projekt részeként egy kilencszemélyes kisbuszt is vásárolnak – közölte Tompa Zsuzsanna.


Hasonló cikkek