Sztrájkkal tiltakoznak Woody Allen önéletrajzi regénye ellen

Több tucat Hachette alkalmazott sztrájkolt csütörtökön a kiadó New York-i irodájában, miután a cég úgy döntött, kiadja Woody Allen önéletrajzi regényét.

A Hachette Book Clubba tartozó Grand Central Publishing április 7-re ígérte a könyv megjelentését, melynek címe az Apropos of Nothing lesz.

Az Oscar-díjas filmkészítőt idejének legmeghatározóbb komikusai között tartják számon, aki olyan filmekért felelt, mint az Annie Hall és a Kairó bíbor rózsája. Azonban olyan vádakkal kellett szembenéznie, miszerint az 1990-es évek elején molesztálta a saját lányát, amely holtvágányra helyezte a karrierjét. Allen mindent tagadott, és hivatalosan sohasem emeltek ellene vádat , csupán két külön kivizsgálás történt még 1990-ben.

A #MeToo mozgalmak befolyására és további felmerülő szexuális zaklatásokra több híres színész is kifejezte megbánását, hogy együtt dolgozott a filmkészítővel. A híresztelések szerint az életrajzi regény kézirata számos kiadót megjárt.

Forrás: The Guardian

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek