Teltházzal indult Európa egyik legnagyobb rock- és metálfesztiválja Belgiumban

Teltházzal indult Európa legnagyobb hardrock- és metálfesztiválja, az idén 25. alkalommal megrendezett Graspop Metal Meeting a belgiumi Desselben.

    A vasárnapig tartó monstre nemzetközi zenei találkozó helyszíne a Brüsszeltől 100 kilométerre északkeletre fekvő, alig tízezer lakosú kisváros melletti zöld, füves terület, ahol a hat színpadon négy nap alatt 141 rock- és metálzenekar ad koncertet, déltől hajnalig.

    Az idén negyedszázados évfordulóját ünneplő Graspopon fellépő bandák közül több is járt már Magyarországon az elmúlt időszakban, vagy a közeljövőben látogat ide.

    A csütörtöki nyitónapon lép fel a legendás brit metálzenekar, az Iron Maiden, amely legutóbb június 7-én adott teltházas koncertet a budapesti Groupama Arénában. Rajtuk kívül ma zenél még a Beartooth, a Mastodon és a Suicidal Tendencies is.

    Pénteken a német Scorpions, az angol Whitesnake és Paradise Lost, valamint az amerikai Megadeth zenél a többtízezres közönségnek. Szombaton olyan halhatatlan rocklegendák lépnek színpadra, mint a Europe, a Saxon, a Judas Priest, a Korn, az Ugly Kid Joe, a Walls of Jericho és a Gary Moore Tribute Band.

    A vasárnapi zárónap és a fesztivál egyik csúcspontja a 74 éves Alice Cooper koncertje lesz. Rajta kívül játszik még a budapesti Tüskecsarnokban négy évvel ezelőtt koncertező Offspring, a Budapest Parkban idén június 24-én fellépő The Deftones, a fővárosi Barba Negrában október 26-án koncertező Sepultura, valamint a rock egyik élő klasszikusa, az 54 évvel ezelőtt, 1968-ban Londonban alapított angol Deep Purple, amely utoljára 2019 decemberében lépett fel a magyar fővárosban, a Papp László Sportarénában.

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek