Testüregébe rejtette a kokaint

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy brazil nő testüregében több mint 400 gramm kokaint találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az utas Sao Pauloból, Zürichen keresztül érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a zöld folyosón keresztül jelentkezett vámvizsgálatra. A pénzügyőrök igazoltatták, majd az utas ruházatát és csomagjait tételesen átvizsgálták. A NAV munkatársai a ruhán nem találtak kábítószergyanús anyagot, de az utas viselkedése alapján felmerült a gyanú, hogy a nő a testében rejthetett el a kábítószert.

A pénzügyőrök az utast a Semmelweis Egyetemre vitték, ahol a CT vizsgálat kimutatta, hogy a nő testüregének alsó részében idegen test található. A vizsgálaton kiderült, hogy a nő testében 13, óvszerbe csomagolt, nagyjából 410 gramm zselészerű anyag volt. Az anyag a kábítószerteszt szerint kokain volt.

A kokain feketepiaci értéke meghaladja a nyolcmillió forintot.

Az utas ellen a pénzügyőrök feljelentést tettek a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozóinál kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


Hasonló cikkek