Törvény készül a kettős állampolgárok azonosításáról

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) utasította a miniszteri kabinetet, hogy két hónapon belül készítsen elő törvényjavaslatot a kettős állampolgárságú ukránok azonosításáról – jelentette ki Olekszij Danyilov, az RNBO titkára a testület péntek esti ülését követő sajtótájékoztatóján, amelyről az Ukrajinszka Pravda számol be.

Danyilov kifejtette, hogy az új törvénynek ellenőrzési eszközöket kell biztosítania a más állampolgársággal is rendelkező személyek azonosítására. „Most mindenkinek, akinek van ilyen (kettős állampolgársága – UP), azt tanácsolnám, hogy gyorsan szabaduljon meg a más állampolgárságtól, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljön” – jelentette ki.

Az RNBO titkára kifejtette, hogy bár Ukrajna a civilizált országok felé halad, ahol a kettős állampolgárság megengedett, még nem engedheti meg magának, mivel a szomszédos Oroszország felhasználja ezt a mechanizmust Ukrajna ellen. Mint fogalmazott, a helyzet olyan, hogy orosz állampolgársággal rendelkező emberek kerülnek Ukrajna legmagasabb állami pozícióiba.

Forrás: pravda.com.ua/Kárpátalja

Külhon | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek