Tőzsde – Emelkedés az ázsiai piacokon

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön a rekordot jelentő magas amerikai inflációs adat ellenére.

    Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statitsics szerdán azt közölte, hogy a májusi 8,6 százalék után júniusban új 40 éves csúcsra, 9,1 százalékra nőtt az éves infláció és maghaladta az elemzői várakozások átlagában szereplő 8,8 százalékot is.

    A befektetők szerint szinte biztosra vehető egy újabb, 75, de akár 100 bázispontos kamatemelés is az Egyesült Államokban, ami recesszióba taszíthatja a gazdaságot. Az amerikai döntéshozók már utaltak arra, hogy a kamatlábakat a becslések szerint 3,5 százalék körüli szintre kívánják emelni, ami 2022 végére lassítaná a gazdasági tevékenységet.

    A Shanghai Composite Index 0,4 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 0,3 százalékkal emelkedett csütörtökön az előző napi záróárához viszonyítva. Tokióban a Nikkei 225 0,8 százalékkal erősödött. Japánban a Panasonic Holdings 1,1 százalékkal drágult, miután az akkumulátorgyártó bejelentette, hogy egy többmilliárd dolláros gyárat tervez a Tesla és más autógyártók ellátására az Egyesült Államokban.

    Ausztráliában az S&P-ASX 200 0,4 százalékkal, Szöulban a Kospi 0,1 százalékkal emelkedett. Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 0,65 százalékkal 97,3 dollárra csökkent, a WTI hordónként 0,62 százalékkal 93,63 dollárra esett. Az arany ára unciánként 0,62 százalékkal 1724,41 dollárra csökkent.

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minketFacebookon!


Hasonló cikkek