Tőzsde – Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

Vegyesen, mérsékelt elmozdulással álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtök este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,39 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,11 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,14 százalékos csökkenést jelzett.
A befektetők óvatosak, a pénteket várják, amikor Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke beszédet tart a fejlett országok jegybankárainak évi rendes monetáris konferenciáján a wyomingi Jackson Hole üdülőhelyen. Ebből remélnek útmutatást a kamatok alakulását illetően.

Csütörtökön a pénzügyi ágazat, valamint az iparvállalatok és az ingatlanszektor részvényei szerepeltek a legerősebben, ezzel szemben az egészségügyi és a technológiai ágazat gyengébben teljesített.
A Standard & Poor’s 500-as mutatót támogatta egyebek mellett a Nordstrom részvényének mintegy 14 százalékos árfolyam-emelkedése, azt követően, hogy a kiskereskedelmi lánc a vártnál nagyobb nyereségről jelentett csütörtökön.

 A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját felfelé húzta a Boeing 4,7 százalékos nyeresége mellett a JP Morgan és a Goldman Sachs 1,4 százalék körüli drágulása.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára alig változott. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 5 cent (0,09 százalék) plusszal, 55,73 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 6 centes (0,10 százalék) emelkedéssel, 60,36 dollár volt.
Az arany unciánkénti ára 0,45 százalékkal, 6,85 dollárral, 1508,85 dollárra csökkent.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1083 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1082 dollár után.


Hasonló cikkek