Turisztikai fejlesztések Borsod szívében

Lillafüred és Tapolca két fontos üdülőövezet, ami Miskolchoz tartozik. Mindkettő életében fontos esemény történt a napokban.

Hétfőn átadták azt a libegőt, ami Lillafüred és a Jávorhegy között fog közlekedni egy kilométer hosszúságban. A beruházás 685 millió forintba került, melyhez 480 milliós vissza nem térítendő Uniós támogatást nyert a Libegőpark Kft. Lillafüred a tengerszint felett 300 méter magasságban található klimatikus gyógyhely, ahová az új drótkötélpályás felvonó kora tavasztól szállítja majd az utasokat; egyszerre 200 ember ülhet fel rá, a menetidő pedig 11 perc lesz.

Szintén népszerű a turisták körében a miskolctapolcai Barlangfürdő, amely néhány napja nyerte el gyógyfürdő kategóriában a négycsillagos minősítést. A Magyar Fürdőszövetség szakbizottsága nyár végén járt a helyszínen, és nagyon részletes vizsgálatnak vetette alá a termálfürdőt.

 

A Barlangfürdő épülete – előtérben a bencés apátság romjaival (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

 

A csillagok számának jelöléséhez vizsgálták az alapvető feltételek meglétét: a működési, műszaki, humán felkészültséget, a dolgozók szakképzettségét, a szolgáltatásválasztékot és a minőséget. A színvonal szerinti megkülönböztetésnél a minimum feltételeken túlmutató felkészültséget nézték, mint például a fürdő elhelyezkedése, megközelíthetősége, infrastruktúrája, vízminősége, munkatársainak nyelvismerete.

A kritériumoknak a Barlangfürdő megfelelt, így 4 csillagot kapott. A nemzeti védjegy minősítést múlt csütörtökön vehették át Harkányban, a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén. Beke Tibor, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője a sajtó tájékoztatására elmondta: nagyon örülnek a mostani eredménynek, de a jövőben törekedni fognak olyan fejlesztések megvalósítására, melyek révén már az 5 csillagos minősítést is megpályázhatják.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: A lillafüredi vízesés télen (MTI-fotó: Vajda János)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek