Újabb áldozatot szedett a 81-es

Négy jármű ütközött, teljes útzár, két mentőhelikopter

Egy ember meghalt, többen megsérültek, amikor a 81-es számú főúton, Mór térségében négy gépjármű ütközött össze. A baleset helyszínén teljes útlezárás van – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel. A mentést a bodajki tűzoltók is végezték.

A legújabb móri baleset helyszíne. Fotó: Bodajki Önkéntes Tűzoltók

Pápai Eszter elmondta: a baleset a 81-es számú főút 25-ös kilométerénél Mórnál történt, ahol egy Győr felől Székesfehérvár felé közlekedő kisbusz hátulról nekiütközött az előtte haladó és forgalmi okok miatt megálló személyszállító kisbusznak, amely áttért a szemközti sávba, és ott egy szemből érkező teherautóval is ütközött. Ezután a balesetet okozó kisbusznak hátulról egy személygépkocsi is nekicsapódott – tette hozzá.

Pákozdi Zoltán, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa az MTI-vel közölte: a helyszínről két mentőhelikopterrel és több mentőautóval egy életveszélyes, öt súlyos és öt könnyű sérültet vittek a székesfehérvári, a veszprémi, valamint a tatabányai kórházba.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kiemelte: több embert a helyszínre érkező székesfehérvári hivatásos, móri önkormányzati és bodajki önkéntes tűzoltóknak kellett kiszabadítani a járművekből. A munkát a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Elmondta: a balesetben érintett kamion egy 4,5 tonnás vaselemet szállított, amely az ütközéstől átszakította a ponyvát és az árokba csúszott.

Frissítés: este nyolc óra körül feloldották a teljes útzárat.

HírMix | PannonHírnök 

Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek