Újabb idősotthon 60 lakója fertőződött meg

A Rózsa utcai idősotthon 94 lakójából 60 idősnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint négyüknek vannak tünetei, őket kórházba szállították, jól vannak.

Az újabb fertőzésekre azután derült fény, hogy a főváros saját költségből tesztelte le a lakókat – tette hozzá.

„A hatóságokkal egyeztetve bevezettük a szigorú karanténszabályokat, az előírásoknak megfelelően mindent megteszünk az idős emberekért, a járvány terjedésének megakadályozásáért” – írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely szerint azt a tájékoztatást kapta, hogy a Rózsa utcába, miként a Pesti úti idősotthonban, küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet. Úgy véli, ez megint csak lehetséges válasz arra a kérdésre, hogyan jutott be a fertőzés az idősotthonba.

„Nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatni a szűrést tiltó, azt felesleges költségnek minősítő álláspontját, mert napnál világosabb, hogy ezzel emberéleteket kockáztatnak” – írta a főpolgármester, aki felszólította a kormányt, hogy azonnal rendelje el az ország összes idősotthonának a szűrését.

Forrás: Karácsony Gergely, Facebook/Hvg


Hasonló cikkek