Ukrán és magyar dalok ünnepe Miskolcon

Ukrajna függetlenségének 25. és az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezik meg az I. Miskolci Ukrán-Magyar Dal Napokat.

 

November 4-én 17 órától a Művészetek Házában kerül sor az első hangversenyre. Műsoron szerepel Vihula Mihajlo-Vancza János: „CSODÁLATOS ANYAFÖLDÜNK” op.136 Kantátája, Lukács Zsófia, Faludy Zsuzsanna, Kolozsi Balázs énekesek és az Egressy Ifjúsági Szimfonikus zenekar, Fazekas Gyermekkar, Fazekas Kicsinyek kórusa, valamint az Egri Érseki Fiúkórus előadásában. Vezényel: Gergely Péter Pál.

November 5-én 11 órától a Miskolci Galéria Kondor-terme ad otthont a második koncertnek. Fellép az Akvarell formáció, amelynek egyik alapító tagja, az ukrán származású Vihula Mihajlo gitárművész, aki egyben a jelen rendezvény megálmodója és fő szervezője is.  Az eseményen a formáció legkedveltebb dalaiból hallhatunk ízelítőt a másik alapító tag, Szécsi Viktória énekesnő és Parai Roland ütős előadásában.

A harmadik hangversenyre a Városháza Dísztermében kerül sor. November 5-én 17 órától az ukrán “Gileya” Kamarakórus, az Ungvári Domra Zenekar és a miskolci Forrás Kamarakórus ad koncertet, Balásné Molnár Ildikó és Vihula Mihajlo vezényletével.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó

Nyitókép: Akvarell formáció (jobbra Szécsi Viktória és Vihula Mihajlo)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek