Ultramenő a retro suli dizájn: új nevén a geek

Hála a Gucci dizájnereinek, és persze más tervezőknek is – akik újra menővé tették a szemüveget, az intelligenciát, és az egyediséget. Hódít tehát a stréber stílus, ami eddig cikinek számított – ma már az egyik legmenőbb dolog.

17_09_GEEK_STYLE

Egyéniségünket, intelligenciánkat kifejezhetjük az öltözködésünkben is – a geek stílussal. Ez egy különös irányzat, ugyanis egyfajta ellendivatot teremthetünk a divatot majmolók táborától. A geek-style közeli rokona a hipsternek, és elsősorban a praktikus öltözködést jelenti.

Milyen is egy mai geek? Hétköznapi szóval úgy fejezhetnénk ki: kocka, aki hiperintelligens, a számítógépével és az érintőképernyős kütyüivel él teljes szimbiózisban. Lehet, hogy még 30 évesen is a mamahotel szolgálatait veszi igénybe, és egészen addig hordható számára egy ruhadarab, ameddig az le nem esik róla.

17_02_GEEK_STYLE

De ma már a „divatellenes” is egyfajta divattá lett: éppen azzal, hogy a divatra való immunitással létrejön egy olyan sajátos külső, ami egyedi és számos máshoz nem hasonlítható ismertető jegyekkel rendelkezik.

17_05_GEEK_STYLE

A geek stílus követőinek ugyanakkor mindig a legegyedibb, a legkülönlegesebb vagy legmeghökkentőbb cuccok kellenek, hiszen éppen a különc viselkedés, kinézet, a tömegből kitűnni akarás hozta el ezt a mozgalmat.

17_06_GEEK_STYLE

Technikát illetően azonban mindig a legújabb kell – a ruhákat illetően pedig a korábbi évekből jól ismert grunge stílus ismertetőjegyei – a kockás ing, a vastag keretes szemüveg, a csőfarmer, a mintával nyomott pólok, trikók jelentik.

De megtalálható benne éppen úgy az angol iskoláslány stílus is: a nyakig begombolt blúzok, nagy masnik, a matrózminta, és a térdharisnya tehát éppen így lehet e stílus jellegzetessége.

17_08_GEEK_STYLE

Érdekes trükk, és nagyon menő, amikor a geek stílust más stílusokkal keverjük: az eklektika ugyanis belefér, méghozzá nagyon is! Az emo, preppy, goth stílusjegyeket keverhetjük a stréber iskolás stílussal, de az ízléses alkalmi, illetve „ünneplő” ruháinkkal is. Szoknyák közül is a tipikus iskoláslány szoknyák jellemzőek erre a stílusra: sohase legyen jellemnzően divatos vagy feltűnően csinos. A geek jellegzetes szoknyatípusai a térdig érő, a rakott, az A vonalú…

17_04_GEEK_STYLE

Egy-egy trendi újonnan beszerzett tipikus „geek” darabot keverhetünk a már megszokott saját ruháinkkal is, passzinthatjuk egy ütős szemüveggel, vagy egy sima, egyenes, egyszerű hajviselettel.

Az ékszerek itt leginkább a technikai kütyük közül kerüljenek ki: okostelefonok, headsetek, okos órák, vagy egyéb elektromos kütyük – de a nagy feliratos órák, vagy rajzfilmfigurákat, szuperhősöket ábrázoló kiegésztítők, és az óriási műanyag karkötők, fülbevalók, éppígy beleférnek. Jó ötlet az is, ha a ruhánk témájához passzoló és illeszthető ékszert, kiegészítőt találunk – pl. Super Mario nyaklánc óra, és póló.)

17_10_GEEK_STYLE

Viselhetünk elegáns inget és nyakkendőt is farmerral és tornacipővel, vagy egy elegáns napszemüveggel. Színes térdharisnyák, egyszerű frizura, hátizsák vagy válltáska is mind nyerő választás.

Legyünk tehát fiatalosak, eredetiek, és egyediek – a bájos vagy vagány iskolás stílussal még a melóban is jó pontokkal tűnhetünk ki a tömegből!

 

 

KÉPEK FORRÁSA: polyvore.com; missowl.com; pinterest.com; becomegorgeous.com; vogue.com; aleksandrinavezilka.wordpress.com; n9co.finolig.top, ligiafiedler.blogspot.com; fashioningtech.com; aliexpress.com; nerdlikeyou.com; fashionfinder.asos.com; wikihow.com; 


Hasonló cikkek