Ünnepi és hajnali misékre kinyit a felújítás alatt álló pécsi székesegyház

Advent idején ünnepi és hajnali szentmisék alkalmával ismét fogad látogatókat az októbertől belső felújítás miatt zárva tartó pécsi székesegyház – tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.

A székesegyház belső tere december 1-jétől lesz ideiglenesen újra látogatható, január 6-ig vasárnapi- és ünnepi szentmiséknek, illetve hajnali szentmiséknek (roráte) ad helyet.
A közlemény szerint a rorátékra december 2-23. között reggel hatkor várják a híveket. A december 24-i éjféli szentmise, a 25-i délelőtti ünnepi szentmise, a 29-i Szent Család ünnepi szentmise, valamint az év végi hálaadó szentmise szintén a székesegyházban lesz.
Hétköznap a szentmiséket – az elmúlt két hónaphoz hasonlóan – a Széchenyi téri Belvárosi templomban tartják.

Zárva marad a székesegyház altemploma is. Ott korábban régészeti munkálatok zajlottak, jelenleg a helyreállítási munkákat végzik.
A templombelső felújításának menetéről azt írták: a fűtéskorszerűsítés, a szellőzést szolgáló, valamint az új erős- és gyengeáramú rendszer kiépítése, az ólomüvegablakok restaurálása, új védőüvegek elhelyezése, a hangrendszer modernizálása, a restaurálás folytatódik.
Mindezek miatt a székesegyház januárban és februárban ismét zárva lesz. A bazilika teljes felújításának vége 2020 decemberére várható – írták a közleményben.


Hasonló cikkek