Védőeszközöket is gyárt a Masterplast

Negyven munkahelyet létesítenek Fejér megyében.

A Masterplast Nyrt. leányvállalata, a Masterplast Kft. újabb egészségipari beruházást indít a társaság székhelyén, a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol egészségipari egyéni védőeszközök gyártásába kezd a magyar állam támogatásával – közölte szerdán a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat.

A közlemény szerint a beruházás összértéke 2,591 milliárd forint, aminek 20 százaléka saját forrás, 80 százaléka, vagyis 2,073 milliárd forint pedig vissza nem térítendő állami támogatás, amelyet a „Covid-19 szempontjából releváns termékek előállítására irányuló beruházási támogatás” jogcímen kaptak. Hozzátették, hogy a Pénzügyminisztériummal a vonatkozó támogatási szerződést szerdán írták alá. Közölték, hogy az új gyártókapacitás várhatóan 40 munkahelyet teremt, a termelés tervezett indítása szeptember vége.

A Masterplast a fejlesztés révén olyan egészségügyi késztermékek gyártására lesz képes, mint a védőoverál, az orvosi köpeny, a zsilipruha, a lábzsák, a fejvédő és az izolációs lepedők. Megjegyezték, hogy a most induló projekt szorosan kapcsolódik a tavaly decemberben indult egészségipari alapanyaggyártásra irányuló nagyberuházásukhoz, és a két beruházás megvalósításával a társaság egészségipari gyártásfejlesztéseinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot.

Jelezték, hogy a cég egészségipari szegmensében is létrejön az integrált gyártás, amelynek keretében az alapanyagoktól a késztermékekig terjedő teljes gyártási láncot a Masterplast ellenőrzi majd, továbbá a gyártásfejlesztés következtében olyan termékek előállítására lesznek képesek, amelyekre – az iparági előrejelzések szerint – a pandémiás helyzet lezárását követően is folyamatosan növekvő igénye lesz az egészségiparnak.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek