Véget ért a Barátok közt – megkérdeztük Rékasi Károlyt

A Bartha Zsolt figuráját megszemélyesítő színművész egyike azoknak, akik a kezdetektől benne voltak a sorozatban

A Pannon Hírnök megkérdezte Rékasi Károlyt, hogy mennyire fog neki hiányozni a Barátok közt. A népszerű színművész nem akart nosztalgiázni, és ezt felelte:Úgy döntöttem, hogy én a tegnapi nappal befejeztem a sorozattal kapcsolatos visszaemlékezéseket, lezárásokat. Mostantól csak magamban köszönök el ettől a 23 évtől.”

Berényi Miklós (Szőke Zoltán) és Bartha Zsolt (Rékasi Károly) – (Fotó: Barátok közt Facebook oldala)

Közkedvelt sorozat ért véget szombaton este.  A Barátok közt első részét 1998. október 26-án, az utolsót 2021. július 17-én láthatták a nézők az RTL Klub csatornáján. Több mint 10 000 epizód után került most pont a történet végére.

De valóban vége?

A forgatókönyvírók néhány szálat nyitva hagytak. A két nagy rivális egyike, Bartha Zsolt ismeretlen helyre szökött a sztori végén, míg ellenfele, Berényi Miklós (Szőke Zoltán) felébredt a kómából. Amíg ők ketten életben vannak, bármikor fel lehet venni a fonalat, és folytatni a történetet. Berényi Claudia (Ábrahám Edit) megtalálta a szerelmet a sorozat végére, így akár boldog is lehetne, de ha borsot kéne törni néhai sógora, Miklós orra alá, rá bizton számíthatunk. Berényi Miki és egykori felesége, Dr. Balogh Nóra (Varga Izabella) szerelme mindig fontos szál volt a cselekményben. Az utolsó jelenetben, a kórházban Miklós felébredt a kómából, Nóra – immáron más férfi menyasszonyaként –, amikor meghallotta volt férje hangját, felé fordult és csillogó szemekkel mondta: „Miki!”…

Röviden megfogalmazva: minden adott a folytatáshoz.

Berényi Claudia (középen) és Bartha Zsolt (Fotó: RTL Klub)

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Barátok közt záró epizódjára, és rengeteg néző siratja a sorozatot. 23 évnyi munka fejeződött most be. Azonban látva az utolsó részt, biztos vagyok benne, fogunk még a Mátyás király téri ház lakóival találkozni valamilyen formában. Talán 10 év múlva egy „Mi lett vele?” epizódban, de még az is lehet, hogy egy kis szünet után újult erővel térnek vissza a szereplők a képernyőre,  hétköznap esténként.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek