Vészhívóval látta el a veszélyeztetett lakosokat az érsekújvári városháza

Vészhívó készülékkel látta el az érsekújvári városháza a veszélyeztetett lakosokat, például az időseket vagy a rossz egészségi állapotban lévőket.

Korábban már kiosztott ilyen készülékeket a város. A napokban a városi rendőrség és a városi hivatal alkalmazottai 6 további lakosnak juttatta el őket.

Jozef Tököly, a városi rendőrség (MsP) parancsnoka elmondta, a kezdeményezés bevált. „Ezt támasztja alá az is, hogy megnőtt az érdeklődés a szolgáltatás iránt. Már több mint 20 veszélyeztetett személyre felügyel ilyen módon a városi rendőrség. A SeniAngel SOS-készülékei a városi rendőrség információs rendszerhez csatlakoznak, a vészhelyzetben lévők nekik jelezhetnek vele, és ennek köszönhetően minden bizonnyal nagyobb biztonságban érzik magukat az idős vagy beteg emberek” – mondta Tököly.

Hozzátette, többször is érkezett már jelzés a rendőrségre. „Különféle helyzetekben hasznát vették már az SOS-gombnak a veszélyeztetett lakosok, például orvosi segítséget hívtak” – tette hozzá Tököly.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek