Vietnámiak megették az őr kutyáját Erdélyben

Avatar

A Bánffy-kastély őrének kutyája bánta az ázsiaiak éhségét. Vérfagyasztó történetről ír a Ziarulclujean román portálra hivatkozva a Főtér. Csütörtökön a román rendőrség meggyanúsított több vietnámi vendégmunkást, hogy ellopták a gyalui Bánffy-kastély őrének a kutyáját, majd feldarabolták és egy részét elfogyasztották.
Vérnyomok alapján kezdték keresni az eltűnt állatot, melyek a munkások szállásához vezettek. A gyanú beigazolódni látszott:a vietnámiak lakhelyén házkutatást végző nyomozók megtalálták az állat feltételezett maradványait a hűtőszekrényben.

Az ügynek több pikantériája is van: egyrészt az ázsiaiak a Puiul Regal nevű húsfeldolgozónak – a KFC helyi beszállítója – dolgoznak, másrészt csak az anyanyelvükön tudnak kommunikálni, így meglehetősen lassan halad a hatósági vizsgálat. Nem újdonság, hogy Vietnámban a kutyahús fogyasztása teljesen természetes, egyes források szerint évente ötmillió kutyát ölnek le étkezési célokra, Romániában azonban az ilyesmi bűncselekménynek számít – zárja cikkét a Főtér.

Forrás: foter.ro/mandiner


Hasonló cikkek