Zsolnán rajtol a sporthorgászok bajnoksága

Milány Kincső

Az idei országos sporthorgászbajnokság legfelsőbb osztályának versenysorozatát háromfordulósra tervezték, melynek első helyszíne Zólyomban, a Môťová-víztározó lett volna májusban, ám a koronavírus-járvány miatt ez elmaradt.

A másodikra viszont már sor kerül, mégpedig az eredeti tervek szerint Zsolnán, a Vág folyón. Kötelező edzéssel kezdenek a csapatok, majd szombaton és vasárnap, 10 és 14 óra között már élesben zajlik a küzdelem – a járvány miatt elrendelt kötelező biztonsági előírások betartása mellett.

A következő fordulóban, ha azt a körülmények lehetővé tetszik, akkor szeptemberben a komáromi járásbeli Marcelházán, a Zsitva folyón találkozhatnak újra a résztvevők.

A 12 csapatot számláló mezőnyben ott lesz a nagykaposi Maros Mix Tubertini négyfős küldöttsége is Fleischer Bertalan, Petőcz Károly, Rusnák Martin és Timko Péter személyében. Az utóbb említett két ifjú tehetségnek ez lesz az első bevetése a legmagasabb osztályban.

„A kötelező tréning mellett megtudhatjuk azt is, hogy a sorsoláson milyen szerencsénk volt, de sor kerül a haleledelek ellenőrzésére és az etetésre is. Szombaton és vasárnap pedig már tudásunk legjavát kell, hogy nyújtsuk ahhoz, hogy egy jó rajtot vegyünk, és megbízható pontelőnnyel várjuk a folytatást. Az otthoni felkészülésnek köszönhetően úgy gondolom, kellő önbizalommal várhatjuk a megmérettetéstˮ – mondta az Ung-vidékiek csapatvezetője, Vernárszky Gyula. A nagykaposiak számára az elsődleges cél a legjobbak között maradni, az pedig már felülmúlná a várakozásokat, ha a táblázat középmezőnyének valamelyik helyét sikerülne elcsípni.

Forrás: ujszo.com


Hasonló cikkek