2200 álláshelyet hirdet 31 állami vállalat és szervezet

Május 15-én immár második alkalommal szervez állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ) a MÁV- csoporttal közösen, Budapest Főváros Kormányhivatalának támogatásával.

A KSH adatai szerint 2019. január–márciusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 497 ezer fő volt, 62 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Az állami szektorban a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás ágazatból több mint 8 ezer fő hiányzik, jelenleg az állami vállalatoknál 100 ezer munkavállaló dolgozik. A foglalkoztatottság ugyan növekszik, de egyre szűkül a munkaerőpiac, a nyugdíjba vonulók utánpótlását nehéz biztosítani, ugyanakkor az állami vállalatok egymással is versenyeznek a megbízható munkaerő megtartásáért.

Az állami szférában tapasztalható munkaerőhiány csökkentése érdekében a STRATOSZ Budapest Főváros Kormányhivatalának támogatásával közösen, május 15-én, 11 és 18 óra között immár hagyományosan, második alkalommal szervezi meg nagyszabású állásbörzéjét. A főszervező STRATOSZ rendszeresen ülésezik, elnökségi tagjai az állami vállalatok első számú vezetői, ezért első kézből értesül a társaságok életében bekövetkezett problémákról, ezek megoldási lehetőségeiről. A szervezet arra törekszik, hogy kapocs legyen a tagvállalatai, a kormányzati, és a munkavállalói szervezetek között.

 

 

Több mint 30 vállalat és rendvédelmi szerv – 2200 állás

A kiállító vállalatok alapfokú állami iskolai végzettséggel, középfokú OKJ-s és szakképesítéssel is keresnek munkatársakat, de szakmunkás végzettséggel rendelkezőknek, érettségizetteknek, technikusi végzettségűeknek, friss diplomásoknak, valamint gazdasági és HR-szakértőknek is kínálnak állásokat.

A rendezvényt pódiumbeszélgetések színesítik, amelyek során az érdeklődők megismerhetik a vállalatok által nyújtott előnyöket és álláslehetőségeket, lesz önéletrajzírási és álláskeresést támogató tanácsadás.

Milyen előnyöket kínálnak az állami vállalatok?

Az állami társaságok juttatási rendszere a magánszektorral szemben több mozgásteret tesz lehetővé, ugyanakkor kiszámítható és hosszú távú munkahelyet biztosít, hiszen amit ígérnek a vállalatok, megkötik az arra vonatkozó munkaszerződéseket. A multinacionális cégekkel szemben – mivel ezek a társaságok nem a versenyszférát erősítik –, kisebb a fluktuáció, mert kevesebb nyomás nehezedik az munkavállalóra. Az állami vállalatok számítanak a frissdiplomás munkaerőre, akiknek sokszínű karrierutakat kínálnak, lehetőséget adva a szakmák közötti átjárhatóságra, az új szakmák elsajátítására.

A MÁV-START, a GYSEV és a Volán társaságok 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosítanak mindazoknak, akik vonattal és busszal indulnak az állásbörzére.


Hasonló cikkek