25 COVID-19 fertőzött van Csacán

Kezdődik minden elölről… Péntektől (június 26.) bezártak a csacai (Čadca/járási székhely) alapiskolák és óvodák, a sportlétesítmények, a városi uszoda és a kultúrház is. Ezenkívül törlik a helyi szabadidőközpont nyári programjait is.

A város közleménye szerint bezárják a helyi fürdőt és a sportcsarnokot is, a kultúrházban nem fog üzemelni a mozi sem.

Szigorúbb higiéniai óvintézkedéseket vezetnek be a városi hivatalban is. Az embereket csak arcmaszkban fogják beengedni, kötelező lesz a kézfertőtlenítés. A hivatalba való belépést a városi rendőrök fogják koordinálni. A város azt kérte a polgároktól, hogy részesítsék előnyben az elektronikus ügyintézést.

A Csacai Regionális Közegészségügyi Hivatal 25 pozitív esetet tart nyilván. A fertőzöttek és a hozzátartozóik házi karanténban vannak.

Daša Račková, a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának szóvivője elmondta: várható volt az új fertőzöttek számának növekedése, hiszen a hivatal munkatársai aktívan keresik azokat a személyeket, akik érintkeztek a már igazolt fertőzöttekkel. Ezeket a személyeket is letesztelik. Az új és a régi esetek között általában járványügyi összefüggés van, legtöbbször rokoni kapcsolatokról van szó. Ugyanakkor nyilvántartanak külföldről behozott eseteket is.

A Csacai Regionális Közegészségügyi Hivatal nem javasolja tömegrendezvények tartását a Csacai- és a Kiszucaújhelyi járásban.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek