30 éve Miskolc szolgálatában

Harminc éve létezik a borsodi megyeszékhelyen a közterület-felügyelet. Ebből az alkalomból jubileumi állománygyűlést tartottak pénteken a Miskolci Önkormányzati Rendészet Győri kapu épületében.

Köszöntőt mondott Dr. Kriza Ákos polgármester és Kovács László Csaba közterület-felügyeleti és rendészeti vezető.

 

A 30 éves jubileumra készült, ünnepi torta PTV fotó: Vona Ildikó
A 30 éves jubileumra készült ünnepi torta (PTV fotó: Vona Ildikó)

 

1985-ben az országban először itt alakult meg az önkormányzati rendészet, akkor még 10 fővel, mára 160-ra nőtt az állomány. A közterület-felügyelők kezdetben a rendért és a tisztaságért feleltek, de időközben sokat változtak a jogszabályok és ezek lehetővé tették, hogy olyan bűncselekményeknél is, mint például a garázdaság vagy a rongálás, most már hatékonyan tudnak intézkedni.

Az ünnepi állománygyűlésen megjelent közterület-felügyelők, rendészek, mezőőrök újra felesküdtek a szolgálatra, majd azok a tagok vehettek át kitüntetést, akik több mint 10 éve szolgálják Miskolc közbiztonságát. Az önkormányzati rendészek munkája nyomán, az okoskamera hálózat bővülése, valamint a seriff rendszer bevezetése hatására 42 százalékkal esett vissza a bűncselekmények száma a városban. Az eltelt 30 év relikviáiból kiállítás is nyílt a jubileumi állománygyűlés után.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek