Újabb Terry Pratchett történetek jönnek

Egy utolsó kollekció érkezik szeptemberben, amely Terry Pratchett régi történeteit gyűjti össze könyv formájában, melyeket még a Korongvilág előtt írt, fiatal újságíró korában.

Egészen különleges mesék találhatóak meg a The Time-travelling Caveman-ben (Az időutazó barlanglakó), melyekben többek között van gőzhajtású rakétával utazás a Marsra és egy walesi pásztor, aki rátalál Artúr király sírjára. A történetek eredetileg a 60-70-es években jelentek meg a Buck Free Press és Western Daily Press nevű lapokban.

Pratchett 17 évesen ott hagyta az iskolát 1965-ben, hogy heti rendszerességgel írjon egy gyerekeknek szóló rovatot a Buck Free Press-nek, amely az új munkája része volt. Első regénye 1971-ben látott napvilágot, mikor még csak 23 éves volt. 2014-ben jelent meg először az újságírói években publikált történeteit összegyűjtő kötet, melyet most még egy fog követni.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek