A kecskeméti népkonyha előtt ropták a néptáncosok

A Kecskemét Táncegyüttes ropta a táncot kedden ebéd előtt a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyhája előtt. A táncosok az ebédre érkező szegényeket és a rendezvény vendégeit is megtáncoltatták.

A 15. éve működő Wojtyla Barátság Központ támogatói folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a jókedv és vidámság állandó vendég legyen a népkonyha sorsközösségének köreiben. Ezek sorába illeszkedik most prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterének személyes felajánlása, mely szerint öt alkalomból álló interaktív népzenei-néptáncos előadássorozat szemlélői lehetnek a Wojtyla Ház gondozottjai. A program első vendége kedden a világhírű Kecskemét Táncegyüttes négy táncosa volt.

A táncegyüttes művészeti vezetője, Lukács László, aki maga is táncolt, elkalauzolta a közönséget a néptáncok világába, hagyományaiba, a viseletek történetébe. A hagyományok felelevenítése közben különböző kiskunsági táncokat roptak, és népi- és dramatikus játékokat mutattak be a tánccal.

A táncegyüttes művészeti vezetője, Lukács László, aki maga is táncolt, elkalauzolta a közönséget a néptáncok világába, hagyományaiba, a viseletek történetébe. A hagyományok felelevenítése közben különböző kiskunsági táncokat roptak, és népi- és dramatikus játékokat mutattak be a tá

A jó hangulatú bemutató végén a közönséget is bevonták a táncba, többek között a vendégek között helyet foglaló Király József önkormányzati képviselőt, valamint Bujdosóné dr. Dani Erzsébetet, a Kecskeméti Katona József Könyvtár igazgatóját.

A május elején kinevezett új könyvtárigazgató első alkalommal tisztelte meg jelenlétével szociális-kulturális intézményt, hogy közelebbről is megismerje az ott folyó munkát, és egyeztessenek a jövőbeni közös együttműködésről. – írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek