A külföldről szavazás lehetőségéről tárgyalt a szlovák parlament

Törvénytervezetet terjesztett a parlament elé a SaS arról, hogyan lehetne lehetővé tenni, hogy a külföldön élő szlovák állampolgárok valamennyi választáson leadhassák voksukat a szlovák nagykövetségeken és konzulátusokon.

Martin Klus (SaS) képviselő felszólalásában elmondta, hogy a tervezett változtatásokat Denisa Saková(Smer) belügyminiszter, Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszter és Peter Pellegrini (Smer) kormányfő is támogatja.

Pellegrini kijelentette, hogy a belügyminisztérium kidolgozza a törvénymódosítási javaslatot. „Átfogó módosításra van szükség, hogy az összes választásra vonatkozzon. Az államfőválasztás kétfordulós, ezért itt még mérlegelnünk kell a megvalósítás módját. A parlamenti választáson pedig már most is lehet külföldről szavazni, ezt az összes választásra szeretnénk kiterjeszteni. A szavazatukat postai úton adhatnák le a külföldön élők.” – tette hozzá Pellegrini.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek