A LEGO cég 54 milliárd forintos beruházást hoz Nyíregyházára

A dán tulajdonosi hátterű LEGO Manufacturing Kft. mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Nyíregyházán, hogy a dán vállalat bővíti csomagoló- és raktárkapacitásait a 2023-2025-ös időszakban. A fejlesztést a magyar állam 4,3 milliárd forinttal támogatja.

 

Kovács Ferenc polgármester beszédet mond a LEGO Manufacturing Kft. nyíregyházi sajtótájékoztatóján 2023. szeptember 28-án (MTI/Balázs Attila)

 

Fontos célja a játékgyártónak a környezetbarát működés, ezért a jövőben sor kerül majd a napelempark bővítésére, valamint a geotermikus energiahasználatot célzó beruházásokra is.

A LEGO-csoport tájékoztatása szerint az új csarnokok építése 2024-ben kezdődik, további csomagoló- és raktárterületekkel, adminisztratív épületekkel és egyéb létesítményekkel 30 ezer négyzetméternyi új épülettel bővítik a gyárat.

A 2014-ben átadott nyíregyházi gyárépület területe 2025-re eléri a 262 ezer négyzetmétert.  Az új beruházással csaknem harmadával nő az itt gyártott LEGO-készletek mennyisége. Érdemes megemlíteni, hogy a világon működő öt LEGO gyár közül háromban végzik a LEGO-gyártás teljes folyamatát – a nyíregyházi üzem is ilyen.

 

(Az MTI értesülései szerint)

 

Nyitókép: Dánia – Billund város legókockákból épített színes házai a cég élményparkjában (Fotó: MTI/ EPA/ Ritzau/ Bo Amstrup)

Kövessen minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek