A lehetséges együttműködésről kezdenek tárgyalásokat a magyar pártok

Az együttműködés lehetőségeiről kezdenek tárgyalásokat a jövő évi parlamenti választás előtt a magyar pártok.

Azokkal a pártokkal szeretnének tárgyalni, amelyek az általuk fontosnak tartott értékeket tartják szem előtt. Parlamenten kívüli pártokat is megszólítanának. „A Híd Országos Tanácsának döntése értelmében több politikai szubjektumot is megszólítottunk, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséget (MKDSZ-MKDA) is. Ez a politikai párt volt az első, amelyik elfogadta az együttműködési tárgyalásról szóló javaslatot, abból a célból, hogy a szlovákiai magyarság és más nemzeti kisebbségek erős politikai képviseletét fenntarthassuk.” – tájékoztatott Debnár Klára, a Híd szóvivője.

Fehér Csaba, a parlamenten kívüli MKDSZ elnöke hozzátette, ők már régen hangoztatják a magyar kisebbséget képviselő pártok együttműködésének fontosságát. A párt kész tárgyalni, de az elnök szerint arról még korai beszélni, hogy indulnának-e a Híd kistáján.

Az MKP Országos Tanácsa sem zárkózik el a tárgyalásoktól. „Készek vagyunk tárgyalni mindenkivel, akinek fontos a szlovákiai magyar kisebbség közös képviselete.” – közölte Fiala Ilona, az MKP szóvivője.

Forrás: ujszo.com, TASR

Fotó: Somogyi Tibor


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek