A magyar dráma napján Miskolcon

Egész napos programsorozattal várta a középiskolás diákokat a Miskolci Nemzeti Színház a magyar dráma napja alkalmából szeptember 21-én, szerdán.

Spiró György előadást tart a középiskolásoknak a miskolci színházban Fotó: Gálos Mihály Samu
Spiró György előadást tart a középiskolásoknak a miskolci színházban
Fotó: Gálos Mihály Samu

Ötven gimnazista tekinthette meg Az ember tragédiája nyílt próbáját. A darab rendezője, Keszég László avatta be a tanulókat a produkció készülésének különböző fázisaiba. A próba után Spiró György Kossuth-díjas író tartott előadást. Az ember tragédiája különleges a hazai drámairodalomban, annak egyedülálló műfajáról, Madách munkásságáról és a Shakespeare korabeli színházról is hallhattak a diákok az interaktív beszélgetésben.

Délután a Nagyszínház emeleti társalgójában Vásárhelyi Antal képzőművész kiállítása nyílt meg. A “TIZENÖT SZÍN, TIZENÖT KÉP – illusztrációk Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményéhez” című tárlat október 24-ig látogatható, a nagyszínházi előadások ideje alatt. A kiállítást Keszég László rendező nyitotta meg.

(b-j) Béres Attila és Major Péter aláírja a megállapodást Fotó: Gálos Mihály Samu
(b-j) Béres Attila és Major Péter aláírja a megállapodást
Fotó: Gálos Mihály Samu

Szintén szerdán történt, hogy a Vodafone Magyarország megújította a Miskolci Nemzeti Színházzal korábban kötött támogatói szerződését. A megállapodás értelmében a vállalat a 2016/2017-es színházi évadban újabb 5 millió forinttal támogatja a pályakezdő tehetségek munkáját. Kiss János alpolgármester jelenlétében Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház direktora és Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója aláírták a szerződést, majd utána átadták a teátrum négy fiatal színészének (Somhegyi György, Feczesin Kristóf, Farkas Sándor, Rózsa Krisztián) és két táncművészének (Szűcs Boglárka, Kovalszki Boglárka) a Vodafone művészeti ösztöndíját.

Az idei Vodafon ösztöndíjasok Fotó: Gálos Mihály Samu
Az idei Vodafon ösztöndíjasok
Fotó: Gálos Mihály Samu

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek