„A színház egy szentély” – Évadzáró ülés a Miskolci Nemzeti Színházban

Június 17-én Béres Attila igazgató vezetésével megtartották a Miskolci Nemzeti Színház évadzáró társulati ülését. Az eseményen összegzésre került az elmúlt évad, valamint kihirdették az Észak-Magyarországgal közösen létrehozott közönségszavazás eredményét.

Béres Attila megköszönte a társulatnak és a közönségnek a kitartó munkáját és támogatását ebben a nehéz időszakban, amikor a világjárvány félbeszakította az évadot. Elmondása szerint habár nem volt könnyű a színház helyzete, de a közönség arra ösztönözte őket, hogy még nagyobb lendülettel térjenek vissza, mint korábban. Mondandóját még azzal egészítette ki, hogy a színházra irányuló országos figyelmet az bizonyítja, hogy sok rendező kíván a társulattal dogozni.

A város polgármestere is hálálkodott az intézmény dolgozóinak, hiszen a színházra egyfajta szentélyként tekint. Kiemelte mindemellett a kultúra fontosságát is, melyben nagy szerepet játszik a színház, melynek tagjai a koronavírus miatt kialakult korlátozások alatt is lehetővé tette, hogy a közönség ne maradjon műsor nélkül.

Az Észak-Magyarország közönségszavazás a Szőcs Artur rendezte Feketeszárú cseresznye című darabot választott meg a 2019-2020-as Évad előadásának, az Évad színművésze címre pedig a benne emlékezetes alakítást nyújtó Lajos Andrást tartották a legalkalmasabbnak. A produkció sikerességét ezen kívül mi sem bizonyítja jobban, hogy a Feketeszárú cseresznye meghívást kapott a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozóra.


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek