Amanda Gorman irodalmi díjat alapított

Amanda Gorman amerikai költő és a Penguin Random House kiadó irodalmi díjat alapított, hogy 10.000 dollárral tudják támogatni azokat a középiskolásokat, akik verseket írnak.

Az Amanda Gorman Award for Poetry csupán egyike annak az öt díjnak, melyet a Penguin Random House kiadó oszt ki középiskolai tanulóknak, hogy anyagilag megkönnyítsék a tehetséges fiatalok életét, és egyben a továbbtanulásra és alkotásra ösztönözzék őket. Gorman és a kiadó között nem ez lesz az első együttműködés, hiszen a költőnő verseskötetének a forgalomba helyezését is ők vállalták el már korábban.

Amanda Gorman egészen fiatal kora óta publikál, 2014-ben a Nemzet Fiatal Költőjének választották az Egyesült Államokban. Az igazi hírnevet Joe Biden beavatási szertartása hozta el neki, hiszen itt egy versének a felolvasása után a két verseskötete az Amazon eladási lista 1. és 2. helyére került föl.

Forrás: literary hub

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek