Átadták az új református óvodát Kisvárdán

Átadták a több mint 465 millió forintból felépített új református óvodát vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán.

 

Új református óvoda, Kisvárda

 

71 helyszínen több mint 6500 óvodai férőhelyet érint, amiből 3300 új

 

Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, a kormány által a református egyház számára indított óvodaépítési program – néhány más támogatással kiegészítve – hetvenegy helyszínen több mint 6500 óvodai férőhelyet érint, amiből 3300 új.

Hozzátette, Kisvárda az ország egyik olyan települése, ahol mindegyik nagy felekezet – a református, a római és a görögkatolikus – helyi gyülekezetének van már ilyen intézménye.

 

Közös felelősségünk van a gyermekek nevelése

 

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány és az egyház feladata az, hogy biztosítsa a lehetőséget és a forrásokat az építkezésre, de köszönetet kell mondani az építtetőknek és a kivitelezőknek is. A Gyöngyszem névre keresztelt óvoda elnevezésével kapcsolatban kifejtette, közös felelősségünk van a gyermekek nevelésében és gyöngyszemként való megbecsülésében.

 

“Egyházi óvodáinknak, iskoláinknak és intézményeinknek a feladata és felelőssége az, hogy ezeket a gyöngyszemeket kiteljesítsük, megőrizzük és ők legyenek ennek a nemzetnek, a népnek, az országnak és a kereszténységnek az erősítői” – fogalmazott Soltész Miklós.

 

Bölcsődétől a gimnáziumig vannak oktatási intézményei a református egyháznak

 

Az ünnepségen beszédet mondott Seszták Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Leleszi Tibor, Kisvárda Fidesz-KDNP-s polgármestere. A református templomban megtartott ünnepség keretében hálaadó istentiszteleten hirdetett igét Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

A kisvárdai református óvoda három csoportszobájában hetvenöt óvodás kezdte meg az idei nevelési évet. Az intézmény létrejöttével a bölcsődétől a gimnáziumig vannak oktatási intézményei a református egyháznak a felső-szabolcsi kisvárosban.

Forrás: MTI

Fotó: orszagosovodaprogram.hu

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek