Megnyerték fizikából a döntőt a kecskeméti diákok

Tárgyak versenyén értek el első helyezést a hírösi fiatalok

Az országos Dürer-­verseny F kategória, azaz fizikadöntőjét megnyerte a Katona és a Bányai gimnázium vegyes csapata. Tagjai voltak a Katona József Gimnáziumból Jeszenői Sára (10. évfolyam, tanára: Sáróné Jéga-Szabó Irén) és Juhász Márk Hunor (11. évfolyam, tanára: Szalai Péter), valamint a Bányai Júlia Gimnáziumból Mihalik Bálint (11. évfolyam, tanára: Bakk János).

Sáróné Jéga-Szabó Irén tanárnőtől elmondása szerint: a versenyt magyar nyelven tanuló, középiskolás diákok számára szervezik, melyre háromfős csapatok nevezhetnek. A járványhelyzet miatt a megméretés helyi fordulóját online rendezték meg, tavaly ősszel. A döntő a napokban szintén online valósult meg.

A Dürer-verseny F kategóriájának elsősorban a fizika népszerűsítése a célja, azon 10-12. évfolyamos diákoknak szánják, akiknek nincs a versenyszabályzatban rögzített nagyon magas szintű eredménye. Olyan feladatokat tűznek ki, melyek az emelt szintű érettségi ismeretanyagával megoldhatók, de szükség lehet egy-egy furfangos ötletre a feladatok megoldásához – olvasható a BAON.hu-n.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek