Az amerikai elnök ismét egységre és összefogásra szólította fel honfitársait

Donald Trump amerikai elnök ismét egységre és összefogásra szólította fel honfitársait, ezúttal a nevadai Renóban mondott beszédében.

    Donald Trump szerdán a legnagyobb amerikai veteránszövetség, az 1919-ben alapított American Legion renói kongresszusán mondott beszédet.
Az elnök azt hangsúlyozta, hogy eljött az idő a megosztottság okozta sebek begyógyítására.

“Egy nép vagyunk, egy hazával, egy zászlóval”

– fogalmazott. Megerősítette

korábban már többször is kifejtett álláspontját, miszerint nem a bőr színe, a jövedelem nagysága, a pártok politikája határozza meg az embert, hanem “a bennünk lévő emberség”. Hozzátette:

“nem létezik olyan mély megosztottság, amelyen ne lehetne felülkerekedni”.

Trump kiemelte a történelem és a kultúra, valamint a morális és hazafias értékek megőrzésének fontosságát. Kifejezetten a veteránokhoz szólva leszögezte: szervezetük megtanította az ifjabb nemzedékeknek az amerikai értékek szeretetét és tiszteletét, köztük az állampolgársággal járó kötelességeket és a hazához való hűség tiszteletét is.
A beszéd után Donald Trump aláírta azt a rendelkezést, amely megkönnyíti a veteránok számára, hogy a rokkantságuk megállapítására vonatkozó döntéseket gyorsabban megfellebbezhessék és általában az egész rokkantosítási folyamatot felgyorsíthassák a veteránügyi minisztériumnál. A Fehér Ház szóvivője szerint jelenleg az Egyesült Államokban 470 ezer háborús veterán várakozik ügyének elbírálására.

Vélemény, hozzászólás?