Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága

Érték Vagy! Díjjal ismerték el a Szimbiózis Alapítvány munkáját. Az indoklás szerint a Baráthegyi Majorság Közössége a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása érdekében végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat és az ezzel járó „Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója” címet.

A kitüntetést Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár adta át Budapesten, az Érték Vagy! konferencián; a gazdasági felelősségvállalás csúcstalálkozóján.

A konferencián a Szimbiózis Alapítvány meghívást kapott a „Hogyan lesz a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékos emberek foglalkoztatása egyszerre értékteremtés és közösségerősítés?” c. kerekasztal beszélgetésre. Kiállítóként pedig lehetőséget kapott arra is, hogy bemutassa a Baráthegyi Kincsestár termékeit (lekvárokat, szörpöket, sült teákat és különféle tejtermékeket).

Idén először ítélték oda – hagyományteremtő szándékkal – az Érték Vagy! Díjakat öt kategóriában. Olyan cégek, szervezetek vagy magánszemélyek kapták az elismerést, akik példaértékűen segítik a megváltozott munkaképességű foglalkoztatás megerősítését.

A Baráthegyi Majorság a Szimbiózis Alapítvány legnagyobb szervezeti egysége. Az ország első szociális farmja, ahol a dolgozók nagy része fogyatékossággal élő. Az öthektáros területen kertészet, állattartás, különböző kézműves műhelyek, turisztikai szolgáltatás (erdei iskola, családbarát panzió) és élelmiszergyártás (főzőkonyha, tej- és gyümölcsfeldolgozó kisüzemek) működnek. Turisztikai programjuk során átlag évi 2 000 vendégnapot teljesítettek az elmúlt években. A hazai transzformációs turizmus úttörőiként náluk a vendégvárók a fogyatékossággal élő kollégák, akik pozitív szerepkörük kapcsán a társadalmi integráció hatékony képviselői. Itt mindannyian lehetőséget kapnak a személyre szabott és értékteremtő munkavégzésre. A cél az, hogy „mindenkinek legyen miért felkelnie reggel.”

Ha tetszenek a Közlemények, tudósítások és hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek