Az országostól is keményebb zárlat vár a nyitrai járásra

Január 11. után a nyitrai járásra 3 tömeges tesztelés vár. Hamarosan a Moderna vakcinái is megérkezhetnek Szlovákiába. A lévai és a komáromi kórházakban is lesznek oltási központok.

A szerdai jelentés szerint 11.560 új fertőzött, 3.079 COVID-beteg van a kórházakban, 54 további halálos áldozattal.

Éppen ezért január 11-én hajnali 5:00 órától a Nyitrai járásban szigorítják a jelenleg országosan érvényben levő kijárási korlátozásokat a kritikus járványügyi helyzet miatt.

Jövő hét hétfőtől a járáson belül kizárólag a negatív PCR vagy antigén teszteredménnyel rendelkezők mehetnek majd be a munkahelyükre, a természetbe, illetve az említett igazolással kísérhetik iskolába vagy óvodába a gyermekeiket a szülők.

A tíz év alatti gyerekeknek nem tiltják meg a természetben való tartózkodást. Emellett a lakosok a legközelebbi üzletbe, gyógyszertárba és drogériába is elmehetnek.A rendőrség ellenőrzi az intézkedések betartását” – figyelmeztetett Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter.

Emellett javasolták a tömeges tesztelés megszervezését a Nyitrai járásban 3 körben – közölte Krajčí. A katonák is segítséget nyújtanak majd a tesztelésnél.

Forrás: bumm.sk

V4 Panoráma | Pannon Hírnök


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek