Szlovákia: Az ovisok és sulisok újra járnak, de szigorodik a Covid-szemafor

Hétfőtől megnyitják az óvodákat, illetve némely évfolyamok számára az iskolákat is Szlovákiában. Meghosszabbodik a kijárási korlátozás, és nehezebb lesz eljutni az enyhítésekig. Kötelező lesz otthonról dolgozni azok számára, akik ezt megtehetik, és ezt ellenőrizni is fogják.

Az ovisok vagy iskolások akkor térhetnek vissza az iskolába, ha a szüleik negatív teszttel rendelkeznek. A középiskolák utolsó évfolyamaiban a diákoknak kell negatív teszttel rendelkezniük.

A jövő héttől nem lesz enyhítés, éppen ellenkezőleg, a szigorított Covid-szemafor miatt nehezebb lesz az aktuálisan érvényes zónából a bordó jelzésűbe visszalépni. Ez azt jelenti, hogy 3000 alá kell csökkennie a kórházban ápoltaknak.

szigorított Covid-automata a fekete és a bordó fázisókban is rendszeres teszteléssel számol.

A veszélyesebb mutációra való tekintettel az eddigi 10 napos karantént 14 napra hosszabbítják meg. A külföldről hazaérkező tünetmentes emberekre is vonatkozik, miközben a karantén 8. napján vetnék alá a tesztnek, amellyel megállapítják, melyik variánssal fertőződtek meg, tesztet a biztosító téríti.

Forrás: Denník N/MSE/TASR/parameter.sk

Fotó: TASR

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek